Een boek over verbinding, spontaniteit, lef, loslaten, vertrouwen en geluk.

"Ruim twee jaar liftte ik iedere woensdag naar mijn werk. En ook weer terug naar huis.
En wat werd ik daar gelukkig van! Mijn gemiddelde wachttijd was zes minuten."

Zes minuten wachten op weer een bijzondere ontmoeting met een vreemde. Zes minuten wachten op geluk. 

--> Neem een kijkje in het inkijkexemplaar dat in het Gezondheidspunt ligt
(Mandellaan 79, 8800 Roeselare, 1ste verdiep) of ontleen het voor 2 weken.

Vreemden
Ik ontmoette meer dan 150 vreemden die zo vriendelijk waren om mij een stukje op weg te brengen. Van chirurg tot docent, van fotograaf tot vrachtwagenchauffeur, van weduwe tot advocaat, van vluchteling tot pannenkoekenbakker.

Verhalen
Zij deelden persoonlijke dingen met mij. Soms interessant, soms ontzettend grappig, soms inspirerend, soms hartverscheurend en enorm ontroerend. Ze vertelden me dingen die niemand in hun omgeving wist, zelfs hun eigen moeder niet.

Geluk delen
Wat ik heb meegemaakt, wie ik heb ontmoet, hoe ik het heb ervaren en wat ik er van heb geleerd wil ik heel graag beschrijven in een boek. Zodat ik mijn geluk met iedereen kan delen. Want 'happiness is only real when shared'! Ik wil daarom in het boek ook een aantal liftgevers laten delen waar zij, op hun beurt, gelukkig van worden.

Unieke setting
De liftsetting heeft iets heel speciaals. Je ontmoet elkaar als vreemden en gaat zo ook weer uit elkaar. Het is anoniem. Je ontmoet mensen waar je normaal gesproken niet zo snel op af zou stappen. Of zij op jou. Mensen buiten je dagelijkse bubble. En in deze microkosmos, naast elkaar in de auto, ontstaat er toch een uitwisseling, een verbinding tussen beiden. En dat is zo ontzettend waardevol!

Levenslessen

Maar je kunt ook veel leren van liften. Je moet er lef voor hebben. Je moet uit je comfort zone. Je moet de controle helemaal loslaten en op een ander vertrouwen. Je kwetsbaar opstellen. Maar het is niet voor niks dat precies dan de mooiste dingen ontstaan.


Voel je het kriebelen om die verbondenheid ook zelf te ervaren?